Kirjailija

Olen opiskellut kirjoittamista Toimelan luovissa kirjoittajissa 2005-2010 ja Oriveden opiston kirjoittajakoulussa Helsingissä 2010-2011. Tarinani syntyvät vähitellen, pitkässä prosessissa, johon kuuluu pohdintaa, kävelyretkiä, ajankuvaan tutustumista, musiikin kuuntelua, odottamattomia oivalluksia ja paljon kirjoittamista. Mutta se mistä ne tulevat, on minulle täysi mysteeri. Ehkä on olemassa jonkinlainen tarinamaa, jossa ne odottavat että kiinnostuisin niistä ja houkuttelisin ne esiin.

Sen kuitenkin tiedän, että ne saavat väriä ja yksityiskohtia muistoistani ja kokemuksistani lapsuudesta alkaen. En esimerkiksi ole automies, mutta 1960-luvulla näkemäni DeSotot, Letukat ja Valiantit tekivät minuun niin suuren vaikutuksen että minun oli kerrassaan pakko ottaa erilaisia vanhoja menopelejä mukaan tarinoihini. Ja kun kirjoitan vaikkapa metsäkohtausta, palautuu helposti mieleeni Roihuvuorta teollisuusalueesta erottanut korpi, jota lapsuudessani halkoivat vain kinttupolut.

Mm. muistelmat ovat olleet tärkeää lukemista kun olen yrittänyt ymmärtää aikaa, josta olen halunnut kirjoittaa. Olen koonnut näitä ja muitakin minua inspiroineita juttuja näiden sivujen kohtaan LÄHTEITÄ, siltä varalta että lukijaa kiinnostaisi lähemmin tutustua esim. tarinoiden ajanhistorialliseen taustaan. Sieltä löytyy myös tietoa kirjoitusprosessien aikana kuuntelemastani musiikista sekä videolinkkejä.

Kirjoittaminen on ollut minulle kiehtova matka uuteen ja tuntemattomaan. Toivon että tarinoideni lukeminen on sitä myös sinulle!

sähköposti: timo.saarto@welho.com